Hrady.cz
Renesanční zámek vybudovaný v letech 1588-1615 na místě původní tvrze. V 19. století novogoticky přestaven. Ve 20.stol. honosná pseudogotická fasáda odstraněna. Zámek se tak vrátil k původnímu renesančnímu stylu. V 19. stol. založen anglický park.
© Luděk Vláčil 05/2017
Pro nevidomé jsou připraveny speciální hmatové prohlídky, pro bezbariérový přístup do zámecké expozice je k dispozici zvedací plošina.

historie

Renesanční zámek z let 1588 - 1664 na místě starší tvrze z roku 1342. Novogotické úpravy z 19. století byly odstraněny při poslední přestavbě po r. 1900, kdy byla zámku vráceny renesanční podoba.
    28.5. 2002
    Dějiny Častolovic sahají do počátku 14. století, kdy zde stála vodní tvrz, pravděpodobně založená Častolovem z Ronova. Není zcela jisté, kde se původní tvrz nacházela, obvykle se předpokládá, že stála na návrší zvaném Skalka naproti dnešnímu zámku, v místech, kde dnes stojí barokní kostel sv. Víta. V roce 1342 udělil Jan Lucemburský na žádost Půty z Častolovic obci městská práva. Z této doby tedy pocházejí první prokazatelné písemné doklady o

Jan Malý, August Sedláček: Hrady zámky a tvrze Království Českého, Pavel Vlček: Encyklopedie českých zámků, Jiří Václavík: Častolovice, 3.8. 2012

Pronájem prostor, Ubytování, Rezervace, Suvenýry, Restaurace, Parkoviště, Občerstvení, Bezbariérový, Rodiny s dětmi, WC, Svatby, Noční prohlídky
    tvrz přestavěná na zámek
     Rychnov nad Kněžnou  (RK)