Hrady.cz
Farní kostel je součástí arcibiskupského semináře, postaveného ve 20. letech 20. století podle projektu Františka Havla. Sochy Krista a Mojžíše na průčelí vytvořil B. Benda, interiéry vyzdobili J. Brůha a L. Vocetka. Hlavní oltář je od B. Becka.
© Milan Caha 08/2009
Graficke pismenko Kostel sv. Vojtěcha je součástí komplexu arcibiskupského semináře, postaveného ve 20. letech 20. století podle projektu Františka Havla. Slavnostně vysvěcen byl 6. listopadu 1927. Za války byl seminář vystěhován do Dolních Břežan, kostel však sloužil bohoslužbám nadále. V padesátých letech celý areál zabrala armáda, která zde zřídila politickou akademii. K čemu v té době sloužil kostel není známo. V roce 1959 se do areálu nastěhovala redakce mezinárodního komunistického časopisu Otázky míru a socialismu. Někdy v té době byl kostel upraven na kulturní sál. Po politických změnách se areálu i kostelu vrátil původní účel.
Milan Caha (zdroj: Škoda, E: Pražské svatyně, Libri, Praha 2002 a www.vira.cz), 20.8. 2009

popis

Trojlodní basilika s apsidou směrem na východ je vystavěna v kombinaci novorománského a byzantského stylu. Kostel byl dimenzován pro 1300 věřících. Uprostřed kostela byla betonová kazatelna, v bočních lodích 6 menších oltářů. Výtvarnou výzdobu vytvořili Břetislav Benda (sochy Krista a Mojžíše na průčelí), Jaroslav Brůha (plastiky v interiéru) a Luďa Vocetka (štuková výzdoba interiérů). Hlavní oltář je dílem kutnohorského řezbáře Bohumila Becka.

Praha 6-Dejvice
    V okolí 15km nebylo nalezeno nic, zkuste se podívat na mapu třeba bude něco jen o kousek dál.