Hrady.cz
Pozdně barokní zámeček z 18. stol. je jednopatrová budova s mansardovou střechou a věžičkou. Dnes je uvnitř oploceného areálu psychiatrické nemocnice a slouží jejím potřebám.
zámek s mansardovou střechou a vížkou, fasáda pochází z počátku 19. století.
Graficke pismenko Místo najdete snadno, od zastávky autobusů Staré Bohnice uvidíte starobylý kostel sv. Petra a Pavla, zámek stojí za ním za oplocením areálu psychiatrické nemocnice, jejíž je součástí.

historie

Ves Bohnice měla starobylý románský kostel a ve 13. století byla majetkem jiřského kláštera benediktinek na Hradčanech. Správcem tu byl vyšehradský kanovník Johan neboli Ioannes, který se psal s přídomkem Boemus či Bohemus, prý aby se odlišil od jiného kanovníka Johana, který byl Němec. Tímto přídomkem je vysvětlován vznik původního názvu vsi Bojmice z latinského Boemici. Ve 14. století už měla ves světskou vrchnost, kterou představovali měšťané

Jiří Špaček (s využitím různých webových stránek), 25.5. 2003

Praha 8-Bohnice