Hrady.cz
Třetí hřbitov staré a kdysi početné teplické židovské obce vznikl jako nejzápadnější část komunálního hřbitova r. 1863. Postupně se zaplňoval často monumentálními náhrobky, obřadní síň postavena r. 1900. S přestávkou II. světové války užíván dodnes.
Náhrobky v jižní části východní poloviny hřbitova
© Ivan Grisa 07/2009
Graficke pismenko Hřbitov se nachází ve Hřbitovní ulici, blízko u jejího křížení se železniční tratí Ústí nad Labem - Chomutov. Parkování je možné na odbočení ulice Za drahou. Od železniční stanice Teplice v Čechách a autobusového nádraží přibližně 1 km jihozápadním směrem.\r\nV současné době probíhá oprava obřadní síně, během pracovní doby zaměstnanců stavební firmy lze na hřbitov volně vstoupit.

Nový židovský hřbitov v Teplicích
    Nový židovský hřbitov v Teplicích', 'Třetí hřbitov staré a kdysi početné teplické židovské obce vznikl jako nejzápadnější část komunálního hřbitova roku 1863. Nahradil pohřebiště založené roku 1669 na tzv. Židovském vrchu (Judenberg) mezi dnešními ulicemi Jungmannova a Chlečického. Tento hřbitov, zaplněný více než 900 barokními a klasicistními náhrobky, byl zničen po obsazení Sudet roku 1938. Původní židovský hřbitov se od roku 1482 nacházel v

Ivan Grisa, dle K. Kuča: Města a městečka..., díl 7, Libri 2008, 1.8. 2009

židovské památky