Hrady.cz
Barokní kostel sv. Mikukáše z r. 1727 upravený zřejmě podle návrhu J. B. Santiniho stojí na místě původního gotického kostela, v r. 1690 přestavěného barokně.
Kozojedy
Graficke pismenko Původní gotický kostel je připomínán v polovině 14. století. Ve hmotě současného kostela se zachovalo zdivo presbytáře a lodi. Barokně byl přestavěn v roce 1690. V roce 1727 byl kostel rozšířen zřejmě podle návrhu J. Santiniho. Hřbitovní zeď s bránou je z r. 1735.
Ivka (Kol.: Umělecké památky Čech, II. díl., Academia, Praha 1978), 24.9. 2009

popis

Kostel je jednolodní stavba s trojbokkým presbytářem a obdélnou sakristií na severu, v západním průčelí stojí věž. Hlavní oltář pochází z 2. poloviny 17. století. Vybavení kostela je barokní.

Plzeň-sever  (PS)
    Kozojedy