Hrady.cz
Barokní lidová práce z pol. 18. stol. na odbočce ze silnice II/258 do vsi. Na hranolovém soklu s reliéfy sv. Anny, Nejsvětější Trojice a sv. Františka z Assisi titulní plastika. Roku 1998 originál přenesen do kostela sv. Václava a nahrazen kopií.
Celkový pohled od jihu

Pieta v Brozánkách u Řehlovic

Graficke pismenko Barokní lidová práce z poloviny 18. století stojí na odbočce ze silnice II/258 do centra Brozánek. Na hranolovém soklu s reliéfy sv. Anny (na západní straně), Nejsvětější Trojice (na jihu) a sv. Františka z Assisi (na východě) se nachází titulní plastika Panny Marie, nesoucí Kristovo mrtvé tělo v klíně. Sousoší bylo opravováno v letech 1967 a 1997, o rok později byla titulní plastika přenesena do zdejšího kostela a nahrazena výduskovou kopií.
Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1, Academia 1977 a J. Souček: Obrazová rukověť obcí a církevních staveb v okrese Ústí n. L., Albis international 1999, 11.7. 2009

socha, monument
     Ústí nad Labem  (UL)