Hrady.cz
Zděná hranolová zvonice v těsném sousedství kostela sv. Mikuláše. Ve zvonovém patře má velká, segmentem zaklenutá okna. Zvonice má stanovou střechu. Zvon od mistra Rudgera je gotický, z roku 1322.
Benešov - zvonice s prúčelím kostela sv. Mikuláše
Graficke pismenko Vyšší, zděná hranolová zvonice stojí v těsném sousedství kostela sv. Mikuláše. Ve zvonovém patře má velká, segmentem zaklenutá okna. Zvonice má stanovou střechu. Vstup je na východní straně stavby, nad ním jsou dvě úzká, nestejně velká okénka. Může se jednat o barokní stavbu, dostupné prameny však její stáří neuvádějí. Zvon od mistra Rudgera je gotický, z roku 1322.

Benešov  (BN)
    Benešov