Hrady.cz
Hřbitov ze 17. století, založen před rokem 1688. Poslední pohřeb se zde konal roku 1883. Po roce 1980 byl hřbitov přeměněn na parčík, ponechána byla dvacítka náhrobků z 18. a 19. století. Ostatní náhrobky přeneseny na nový židovský hřbitov.
© Milan Caha 07/2009
Graficke pismenko Zbytky starého židovského hřbitova jsou volně přístupné v parčíku cca 100 m severozápadně od Masarykova náměstí, na Nové Pražské ulici. V bezprostřední blízkosti je parkoviště.
6.7. 2009

historie

Hřbitov pochází ze 17. století, založen byl snad již před rokem 1688. Poslední pohřeb se zde konal roku 1883. Po roce 1980 byl hřbitov přeměněn na parčík, ponechána byla pouze dvacítka náhrobků z 18. a 19. století. Ostatní zachované náhrobky byly přeneseny na nový židovský hřbitov v sousedství komunálního hřbitova.
    Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 6.7. 2009

židovské památky