Hrady.cz
Kostel postavený v obnoveném Sezimově Ústí (tehdy Starý Tábor) v letech 1837–38, slavnostní vysvěcení proběhlo 23. 5. 1841. Od 1. 1. 2000 samostatná farnost, v posledních letech opět spravovaná z Tábora.
Kostel od západu
© Ivan Grisa 06/2009
Graficke pismenko Kostel stojí na východní straně Husova náměstí v Sezimově Ústí I. Přímo před ním stejnojmenná zastávka linek MHD Tábor - Sezimovo Ústí - Planá n. L., parkování bezplatné.
Ivan Grisa , 29.6. 2009

Kostel Povýšení svatého Kříže v Sezimově Ústí
    Sezimovo Ústí zaniklo roku 1420 poté, co ho jeho husitští obyvatelé vypálili a odešli do bývalého města Hradiště (dnes Tábor). Obnoveno bylo jako klasicistní zahradní obec Starý Tábor roku 1827. Kostel vznikl v letech 1837–38 na základě daru táborské měšťanky Terezie Rýglové, na podzim 1840 ho vymaloval malíř Šubrt za 25 věrtelů brambor. Slavnostní vysvěcení proběhlo 23. 5. 1841. Od 1. 1. 2000 zřízena samostatná farnost, v posledních letech opět

Ivan Grisa, dle informační tabule na kostelních dveřích, 29.6. 2009

Tábor  (TA)