Hrady.cz
Cenný hřbitov s náhrobky barokního typu, doložen v prvé čtvrtině 18. století. Nejstarší čitelný náhrobek z roku 1780. Hřbitov byl používán do roku 1938. Na ploše 2996 m2 se dochovalo cca 150 náhrobků.
hřbitov od jihozápadu
© Milan Caha 06/2009
Graficke pismenko Hřbitov se nachází 500 m jihozápadně od Prudic a 500 m severovýchodně od nádraží Sudoměřice. Snadno jej lze najít podle ostrůvku zeleně uprostřed pole na návrší. Téměř ke hřbitovu vede nová asfaltová silnička z rozcestí jižně od Prudic. Na ní lze bez problémů i zaparkovat. V budoucnosti v bezprostřední blízkosti povede dálnice D3.
M.C., 28.6. 2009

historie

Cenný hřbitov pravděpodobně staršího původu, doložen je až v prvé čtvrtině 18. století. Nejstarší čitelný náhrobek pochází z roku 1780. Hřbitov byl používán do roku 1938. Na ploše 2996 m2 se dochovalo cca 150 náhrobků, obvodová zeď je téměř zbořena, na severním okraji je torzo márnice.
    Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 28.6. 2009

židovské památky