Atypický balvan označovaný jako obětní kámen s řadou proláklin, tzv. obětních mís.
Graficke pismenko Na mapě KČT 39 nesprávně lokalizovaný obětní kámen se ve skutečnosti nachází asi 0,5 km vzdušnou čarou severozápadně od Veletína, asi „2mm západně od písmene K“ nápisu Votická vrchovina. Z louky, přes kterou podélně směřuje elektrické vedení, se vydejte vzhůru k samostatně stojící chatce na hraně lesa. Masivní, samostatně ležící obětní kámen najdete pár desítek metrů nad ní - dovedou vás vyšlapané cestičky. Nejvyšší místo sahá zhruba 135 cm nad okolní terén, prostornou svrchní plochu doplňují tzv. obětní mísy.

Jak si klidu zachovati
    Bodrý obyvatel dřevěné chatky pod kamenem rád dává k dobru příhodu, jak došlo k nesprávnému umístění kamene na mapách KČT. K tomuto činu prý "nepřímo dotlačil" osobu kámen pro doplnění mapy v terému zaměřující mnohými a opakovanými nabídkami tvrdého alkoholu - "jináč by se mi tu furt někdo coural...".

přírodní scenerie
     Příbram  (PB)