Hrady.cz
Hranolová dřevěná zvonice na zděné podezdívce, postavená roku 1904 na místě starší obdobné stavby (snad s využitím jejích konstrukčních prvků). Nejvýraznější částí je východní průčelí s velkým zvukovým oknem a střešní zvoničkou.
Zvonice od západu
v pozadí kostel.
© Ivan Grisa 06/2009
Graficke pismenko Petrovice II se nacházejí severně od Kácova na náhorní planině nad údolím Sázavy. Příjezd od silnice II/125 (Kolín - Vlašim) po silnicích III. třídy, nejbližší železniční stanice Kácov po zelené značce asi 6 km, autobusové spojení jen v pracovních dnech.
Ivan Grisa , 18.6. 2009

Zvonice u kostela svatého Martina v Petrovicích II
    Hranolová dřevěná zvonice na zděné podezdívce nahradila roku 1904 starší obdobnou stavbu (snad s využitím jejích konstrukčních prvků). Nejvýraznější částí je východní průčelí s velkým zvukovým oknem a střešní zvoničkou. Zvonice stojí západně nad kostelem, uprostřed průchozího hřbitova.
    Ivan Grisa, dle K. Kuča: České, moravské a slezské zvonice, Libri 2001, 18.6. 2009

Kutná Hora  (KH)