Hrady.cz
Barokní, klasicistně přestavěný zámek na místě starší tvrze, postaven nejpozději koncem 18. století. Zámek byl řadu let v majetku JZD, na počátku 21. století ve špatném stavu, dnes je opravován.
zámek od severu
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Zámek stojí na místě starší tvrze, ze které se zachovaly klenuté sklepy. Barokní zámek byl podle Pocheho postaven kolem roku 1800, některé stavební detaily však naznačují, že by mohl pocházet již z konce 17. století. Dnešní klasicistní podoba je výsledkem přestavby z konce 18. století. Zámek byl řadu let užíván JZD, které tu mělo kanceláře. Na počátku 21. století byl ve velmi žalostném stavu, dnes je opravován.
Zámek je součástí hospodářského dvora, za zámkem je anglický park (na konci 20. století rovněž velmi zanedbaný).
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 1. A - J. Academia, Praha 1977 a www.prostor-ad.cz)., 17.8. 2009

tvrz přestavěná na zámek
     Příbram  (PB)