Hrady.cz
Patrový venkovský zámeček na obdélném půdorysu s dvojicí mírně vystouplých bočních rizalitů byl vystavěn z původního statku, prvně zmíněného r. 1437. Dřívější barokní podoba ustoupila při klasicistní přestavbě v 19. stol. Součástí areálu je zámecký park.
Jižní průčelí
Graficke pismenko Patrový venkovský zámeček na obdélném půdorysu se silně ustupujícím jižním průčelím (tvořící tak iluzi trojkřídlé dispozice) vznikl z původního zemědělského statku (prve zmíněného r. 1437). K němu náležející postupně rostoucí osada se přichýlila spíše k nedaleké silnici Chmutovice – Radimovice, takže dnešní klasicistní zámeček přestavěný v 19. stol. z barokní podoby stojí osamocen. V areálu se nachází také hospodářské budovy, od pohledu v špatném stavu. Jižní části dominuje masivní tělo stodoly a špýcharu, od východu a západu dvůr uzavírají další stavení (dnes pravděpodobně přestavěné v byty). Severněji se rozprostíral časem zanedbaný ...

Praha-východ  (PH)
    Nebřenice