Hrady.cz
Cenný hřbitov s cca 300 náhrobky barokního a klasicistního typu, některé s polychromií. Založen před r. 1770, nejstarší náhrobky z konce 18. století. Pohřby do druhé světové války. Z márnice se zachovalo torzo, které slouží jako vstupní brána.
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Hřbitov je v lese asi půl kilometru od okraje obce, kolem něj prochází modrá turistická značka. Automobilem se lze dostat k fotbalovému hřišti, kde lze vůz odstavit na parkovišti.
M.C., 31.5. 2009

Židé v Myslkovicích
    Židé tvořili v minulosti významnou skupinu obyvatel Myslkovic. První písemná zmínka z roku 1706 uvádí, že žili v Myslkovicích již před rokem 1650. V roce 1850 tvořili Židé polovinu z 978 obyvatel obce, poté jejich počet klesal a v roce 1930 zde žily poslední 2 osoby židovského vyznání. V obci byla od roku 1770 synagoga s rabínským domem (v roce 1963 zbořeny), od r. 1730 škola (dnešní čp. 90) špitál a mikve.
    Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004 a www stránky obce), 31.5. 2009

Hřbitov
    Cenný hřbitov s náhrobky barokního a klasicistního typu, některé s uchovanou polychromií. Založen byl snad před rokem 1770. Nejstarší čitelné náhrobky jsou z konce 18. století. Pohřby se zde konaly do druhé světové války. Z márnice se zachovalo torzo, které slouží jako vstupní brána. Hřbitov je otevřený, postupně rekonstruovaný a poměrně dobře udržovaný.
    Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 31.5. 2009