Hrady.cz
Teplická radnice sestává ze starší empírové budovy z let 1806–1807 ve středu severní strany dnešního znehodnoceného náměstí Svobody a z přilehlého novějšího křídla do ulice U Radnice. Dnes sídlo magistrátu statutárního města. Původní radnice stávala uprostřed náměstí.
Radnice v Teplicích
© Jiří Špaček, 9/2016
Graficke pismenko Radnice stojí na severní straně náměstí Svobody a ulice U Radnice. Asi 100 m severovýchodně se nachází centrální stanice zdejší MHD Benešovo náměstí, z nádraží je to asi 700 m jihozápadně ulicí 28. října přes Benešovo náměstí.

historie

Radnice sestává ze starší empírové budovy z let 1806–1807 ve středu severní strany dnešního náměstí Svobody (patrně nejvýraznější empírová radnice v českých zemích, interiéry upraveny po roce 1900 a pak několikrát v poválečné době) a z přilehlého novějšího novorenesančního křídla do ulice U Radnice. Dnes je sídlem magistrátu statutárního města. Původní, zřejmě renesanční radnice stávala uprostřed náměstí, po požáru roku 1793 byla jen

Ivan Grisa, dle M. Lejsková - Matyášková: Teplice v době klasicismu, str. 33, Okresní vlastivědné museum v Teplicích 1972, 29.5. 2009

Teplice  (TP)
    Teplice