Hrady.cz
Zřícenina pavlánského kláštera v Kuklově (Kugelweitu či Kuklvejtu), založeného 5. 4. 1495 a zaniklého po polovině 16. století. Objekty kláštera dnes prorůstá zástavba vsi.
2003 ©Luděk Pitter
Graficke pismenko V osadě Kuklov si můžete prohlédnout, kromě zříceniny hradu, také torzo jednolodního kostela s pěti gotickými okny. Tento kostel s klášterem nebyl nikdy dostavěn. Zřícenina hradu i kostela je součástí historicko-přírodní naučné stezky okolím Brloha. Byl zde natáčen film Údolí včel.
24.7. 2003

Naučná stezka Brložskem
    Stezka je zaměřena především na přírodu okolí obce Brloh a CHKO Blanský les. Cestou uvidíte také zbytky hradu a kláštera s kostelem v Kuklově a dozvíte se i něco z historie samotného Brlohu.
    petr kaspar , 16.8. 2017
    Ves Kuklov leží na silnici ze Smědče do Brloha. Torzo kostela je dobře viditelné ze silnice, ke zbytkům hradu je možné dojít podle ukazatele u silnice u kostela (asi 500m).Prostor pro parkování je zde omezen, myslete na to, aby jste neomezovali místní obyvatele. Z chrámu zbyly vysoké zdi s gotickými okny, opěrnými pilíři a bohatě profilovaným ostěním portálu do křížové chodby. Na skalnaté lesní vyvýšenině se nacházejí zříceniny hradu ze

Historie kláštera na Kuklově
    Původní královský hrad ze 14. století pobořil roku 1395 Jindřich III. z Rožmberka. Kuklov příčinou jedné z mnohých rozepří krále Václava IV. s pražským arcibiskupem Janem z Jenštejna. Posléze Václav IV. kuklovský hrad daroval Jindřichovi III. z Rožmberka, ten ho však již neobnovil. V blízkosti zřícenin hradu Kuklov došlo v roce 1495 k založení kláštera poustevníků řádu sv. Františka z Pauly. Řeholníky povolal do Kuklova Petr IV. z Rožmberka

klášter
     Český Krumlov  (CK)