Hrady.cz
Největší funkcionalistická stavba Prahy postavená 1926–8 dle projektu O. Tyla a J. Fuchse jako první část nového veletržního areálu. Od roku 1951 administrativní budova, 1974 vyhořela. Obnova pro Národní galerii 1985–94 dle projektu libereckého SIAL.
Hlavní (východní) průčelí
© Ivan Grisa 05/2009
Graficke pismenko Veletržní palác stojí na třídě Dukelských hrdinů v Praze 7 - Holešovicích. Parkování v okolí zpoplatněno. Nejbližší zastávka MHD Veletržní (tramvaje 12, 14, 17) přímo před objektem.

Veletržní palác v Praze - Holešovicích
    Největší funkcionalistická stavba Prahy vznikla v letech 1926–28 podle projektu Oldřicha Tyla a Josefa Fuchse jako první část nového veletržního areálu, který měl rozšířit původní výstaviště na okraji Stromovky. Záměr se vzhledem ke světové hospodářské krisi na přelomu 20. a 30. let neuskutečnil. Po zrušení pražských veletrhů od roku 1951 sloužila jako administrativní budova (podniky zahraničního obchodu), 1974 vyhořela. Původní záměr na

Ivan Grisa, dle Masák - Švácha - Vybíral: Veletržní palác v Praze, Sbírka architektury Národní galerie v Praze, 1995, 17.5. 2009

technická památka
    Praha 7-Holešovice