Den boje za svobodu a demokracii
Pravoslavný (původně řeckokatolický) kostel z přel. 17. a 18.stol. zasvěcený sv. Arch. Michaelu. Do ČR převezen za 1. rep. ze Zakarpatské Rusi. R. 1931 opraven do dnešní podoby. Nově zasvěcen sv. Prokopovi a sv. Barboře - jejich obrazy ukradeny r.1994.
Kunčický pravoslavný kostelík sv. Prokopa a Barbory
Graficke pismenko V roce 1928 zakoupil generální ředitel Vítkovických kamenouhelných dolů Ing. Dr. H. c. Eduard Šebela starý dřevěný kostelík, který stával na Podkarpatské Rusi v obci Hliňanec (Hliňanec u Čiňadova, okres Svalava). Samotný kostelík pochází z konce 17. nebo začátku 18. století. O jeho osudech na původním podkarpatském stanovišti není žádných dochovaných zpráv. Je typickým představitelem podkarpatoruské kostelní architektury. Základní inventář, hlavně zajímavý ikonostas, je dokladem řeckokatolického vysvěcení. Kostelík byl převezen do Kunčic v roce 1931. Znovu byl postaven na náklady Okrašlovacího spolku, při čemž byla provedena rekonstrukce některých jeho částí, ...

Frýdek-Místek  (FM)
    Kunčice pod Ondřejníkem