Hrady.cz
Synagoga pravděpodobně z 18. stol., v 19. stol. zcela pohlcena sousedním domem. Dochován fragment žulového hrotitého portálu v průjezdu domu. Bohoslužby se zde konaly do r. 1919.
jediný dochovaný viditelný fragment straré synagogy
Stará synagoga se nachází na rohu Benešova náměstí a ulice Sokolovské, v čp. 387.
5.5. 2009

Židé v Milevsku
    Židovské osídlení Milevska je doloženo od 16. století, židovská obec pak od 17. století. Židovská komunita zde nebyla nikdy příliš početná, v roce 1694 je uváděno pouhých 8 rodin. Největší počet milevských Židů je zaznamenán v roce 1910, kdy jich zde žilo 133. Obec tu zanikla za II. světové války a nebyla obnovena.
    Synagoga pravděpodobně z 18. století, byla přestavěna na počátku 19. století. Koncem 19. století byl přední dům na dnešním Benešově náměstí rozšířen a přestavěn tak, že synagogu zcela pohltil. Prostory bývalé modlitebny tvoří valeně zaklenutý sklep nového domu. Jediným, navenek viditelným pozůstatkem synagogy je fragment žulového hrotitého portálu v průjezdu domu – pozůstatek horní poloviny hlavního vchodu synagogy. V interiéru se údajně

židovské památky
    nepatrné zbytky zdí