Hrady.cz
Miniatura hrádku postavená v duchu romantismu v letech 1898 – 1901 paní Vilemínou Auerspergovou. Zděný hrádek stojící na křemencové skalce byl určený pro zámecké děti. Hrádek stojí v památkové zóně.
Kočičí hrádek v obležení návštěvníků
Graficke pismenko Nedaleko skvělé zahradní restaurace Monako se nachází tato romantická stavbička, která dozajista rozzáří oči především dětí. I my jsme byli unešeni. Na místo se dostanete po zelené turistické ze Slatiňan.
28.5. 2002

historie

O Kočičím hrádku se nedochovalo mnoho zpráv. V letech 1898–1901 ho nechala postavit Vilemína Auerspergová. Architektura stavby je ovlivněna romantismem. Tento umělecký směr předminulého století hledal inspiraci v rytířském středověku a v architektuře se snažil o teatrální iluzi života na starém hradě před staletími. Miniatura zděného hrádku, který stojí na křemencové skalce byla určena pro zámecké děti, které tu rády trávily svůj čas. Kočičí

Tolik cedule u místa, 28.5. 2002

Pardubický kraj