Hrady.cz
Fragment tvrziště, tradičně označovaného také Na hradě, asi 1 km severně od České Skalice, na okraji příkrého skalnatého srázu nad levým břehem Úpy. Zachovala se jen zadní hrana tvrziště ve formě valu se zlomkem zdi na severním konci.
Pohled z jádra na zbytek hradby v severovýchodním cípu tvrziště
Graficke pismenko K tvrzi se dostanete nejlépe tak, že při výjezdu z České Skalice na Zlíč v místě, kde je vojenský hřbitov z r. 1866, po asi 200 m vlevo odbočuje polní cesta směřující přímo k tvrzišti. To najdete v cípu lesa nad srázem do údolí řeky Úpy.
Petr Šantrůček, 8.4. 2009

historie

Zbytek zdi bývalé tvrze a zřetené dispozice areálu tvrziště se nacházejí na okraji skalnatého srázu nad levým břehem řeky Úpy. Tvrziště také nazývané "Na Hrádku" bylo téměř zničeno lámáním kamene kolem r. 1835 a zavezením příkopů. Zachována je zadní hrana tvrziště ve formě valu se zlomkem zdi na severním konci, vlastní plocha tvrziště a příkopů je zaplněna skládkou, menší část je rozorána. Ze záznamu kněze a historika Josefa Myslimíra Ludvíka z

nepatrné zbytky zdí
     Náchod  (NA)