Hrady.cz
Kostel na místě původního gotického kostela postaven v letech 1761–1763 hraběnkou Annou Šlikovou. Nekolikrát stavebně upravován. Kolem kostela hřbitov obehnaný rokokovou zdí z r. 1761. Dřevěná zvonice pochází z poslední čtvrtiny 17. století.
kostel ve Slatiňanech
Graficke pismenko Na místě původního gotického kostela na návrší uprostřed vsi postavený letech 1761–1763 hraběnkou Annou Šlikovou kostel Nanebevzetí Panny Marie. Kostel byl několikrát stavebně upravován a opravován. V roce 1869 byla upravena lucerna báně, v roce 1944 proběhla větší obnova. Kostel má rokokový ráz s výraznými gotizujícími prvky. Při stavbě bylo použito obvodových zdí starého kostela. Kostel je jednolodní stavba, která má téměř čtvercový půdorys s venkovním polygonálním a vnitřně segmentově uzavřeným presbytářem s obdélníkovou sakristií a oratoří v patře. Na všech nárožích při stěnách lodi můžete spatřit opěráky zakončené barokními volutami. ...
JC podle Umělecké památky Čech, 15.3. 2009

Jičín  (JC)