Hrady.cz
Pozdně barokní patrová radnice z konce 18. stol. stojí ve východní části náměstí, zřejmě na místě budovy, doložené poprvé r. 1592 po povýšení Vilémova na město. Nyní sídlo obecního úřadu.
pohled od západu
Graficke pismenko Radnice spolu s protějším objektem, který je sídlem pošty, výrazně zužuje vjezd silnice od Račetic na vilémovské náměstí. Parkování je možné přímo u ní, blízko se nachází i autobusová zastávka. Nejbližší železniční zastávky Vilémov u Kadaně a Vilémov u Kadaně město na tratích 164 a 165 jsou v provozu pouze o víkendech v letní sezóně. Turistické značky obcí neprocházejí.

historie

Vilémov na potoce Liboc byl zřejmě založen otcem a synem, podle jiných pramenů bratry Vilémy Pětipeskými z Egerberka. Pro odlišení od jiných stejnojmenných lokalit je většinou uváděn jako Vilémov u Kadaně. Poprvé je zmiňován r. 1342, od r. 1347 byl trhovým městečkem podle privilegia moravského markraběte Karla (pozdější císař Karel IV.), kterým udělil právo konat v úterý ve Vilémově trhy a hrdelní právo jeho majitelům. Roku 1586 bylo městečko

Ivan Grisa, podle webových stránek obce, 15.3. 2009

Chomutov  (CV)