Hrady.cz
Renesanční kostel z roku 1612 zřejmě na místě starší stavby, upraven v 18. století. Po roce 1945 silně zchátral, snad se zachovalo něco z bohatého a zajímavého vnitřního zařízení z 15.–18. století. Stojí v severní, starší části hřbitova.
Graficke pismenko Areál kostela, hřbitova s kaplí, fary a pozoruhodného pomníku padlým z I. světové války stojí jižně od vilémovského náměstí. Příchod z něj buď cestou kolem mateřské školy (západně od dvora, uvnitř kterého stojí místní zámek) nebo odbočkou ze silnice do Podlesic (tudy lze přijet i autem). Parkování možné přímo u hřbitova, nejbližší autobusová zastávka u trojičního sloupu na náměstí. Nejbližší železniční zastávka Vilémov u Kadaně není obsluhována, provoz na Doupovské dráze zrušen.

historie

Renesanční kostel z roku 1612 zřejmě na místě starší stavby, upraven v 18. století. Jednolodní, s odsazeným presbytářem, na jeho severním boku mohutná hranolová věž. Po roce 1945 silně zchátral, snad se zachovalo něco z bohatého a zajímavého vnitřního zařízení z 15.–18. století (sochy připisované Ulrichu Kreutzovi, raně barokní lavice, vrcholně barokní oltáře, renesanční epitafy snad přenesené ze starší stavby). Kostel stojí v severní, starší

Chomutov  (CV)
    Vilémov