Hrady.cz
Nevelký zámek uprostřed uzavřeného areálu statku, vzhledem k tomu nepřístupný a obtížně fotografovatelný. Stojí na místě tvrze, připomínané poprvé počátkem 16. století. Současná podoba po požáru 1789, nedávno důkladně obnoven.
Graficke pismenko Zámek se nachází ve dvoře jižně od západní části náměstí. Odtud vjezd, přehrazený bránou s různými varovnými tabulemi. Nejlepší pohled na zámek z cesty kolem dvora ke kostelu (odtud jediný snímek). Narazíte-li však na vstřícného pracovníka, dá se vejít do areálu.

historie

Vilémov se jako samostatný statek poprvé uvádí koncem 15. století jako majetek Viléma Doupovce z Doupova. Pravděpodobně on si nechal postavit uprostřed dvora tvrz, tehdy poprvé připomínanou. Doupovcům byl Vilémov zkonfiskován po Bílé hoře, tehdy se uvádí stále tvrz. Přestavba na zámek proběhla v 17. či 18. století, roku 1789 vyhořel, obnoven ve výrazně zmenšeném rozsahu (sklepy rozsáhlejší). Po roce 1945 byty zaměstnanců státního statku,

Ivan Grisa, dle Rudolf Anděl a kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, díl III. - Severní Čechy, Svoboda, Praha 1984, 14.3. 2009

tvrz přestavěná na zámek
     Chomutov  (CV)