Hrady.cz
Zarostlé tvrziště sevřené dvojicí rybníků, tvrz prvně zmíněná r. 1386 kdy i získává Vavřinc Martinů. Tvrz samotná zaniká pravděpodobně v 15.století, dále vedená jako pustá.
Terénní vlna, která rozděluje pole jižněji od tvze a nivu potoka, kde stávala tvrz.
Graficke pismenko Polohu v letním období značně nepřehledně zarostlé lokality tvrziště rozhodně nebudete mít problém najít. Tvrz stávala přímo v snížené části terénu mezi dvojicí dodnes zachovalých rybníků na plošince asi 20x35 metrů. Poměrně mohutný příkop (i dnes až 23 široký) napájel potůček mezi nimi tekoucí. Jihovýchodně od tohoto sídla se nacházel poplužní dvůr. Dodnes v těchto místech stojí jakési hospodářství, od jihu k tvrzišti přiléhá - oproti tvrzišti značně výše položené - pole. Sever kryje zástavba vsi.
O podobě zástavby z dnešního stavu vyčíst mnoho nejde. Snad ji tvořila jedna budova (nenzámého půdorysu a rozměrů) chráněná po obvodu palisádou, případně dokonce hradební zdí.

turistické

Do dnešních dnů se dochovalo obdélné tvrziště o rozměrech 20 x 35 metrů. Tvrziště se rozkládá ve sníženině mezi dvěma rybníky nedaleko návsi obce a poplužního dvora. Pahorek tvrze obklopuje téměř zachovaný příkop napájený v minulosti potůčkem.
    10.2. 2006

Historický let nad sulickou tvrzí
    Kdy přesně byla založena tvrz v Sulicích dnes již nevíme, ale poprvé je zmiňována v roce 1386, kdy rytíř Oldřich ze Sulic prodal tvrz a poplužní dvůr pražskému měšťanovi Vavřinci Martinů. Na počátku sulickou tvrz a panství opět kupuji Suličtí. Neudrželi ji však dlouho a později ji zakoupilo Nové Město Pražské. Tvrz samotná zanikla pravděpodobně v 15.století.
    Encyklopedie českých tvrzí, 10.2. 2006
    První písemná zmínka o Sulicích je z r. 1282, kdy je tehdejší majitel vilémovský klášter směnil za Markovice s pražským biskupem Tobiášem. R. 1296 se však už připomíná Konrád ze Sulic jako purkrabí břevnovského kláštera v Broumově a r. 1359 koupil arcibiskup Arnošt z Pardubic k dotaci oltáře v chrámu svatovítském plat a kus lesa v Sulicích od Kostelce nad Labem. R. 1386 prodal Jan ze Sulic svůj majetek v Sulicích Vavřinci, synu Martina kramáře z

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Praha a okolí, 4.6. 2006

Praha-východ  (PH)