Hrady.cz
Dominantu křižovatky Chotkovy silnice, Mariánských hradeb a Badeniho ulice tvoří vila č. p. 233/IV, postavená roku 1911 podle společného projektu sochaře Františka Bílka a A. Hulána. Dodnes se intaktně zachovala včetně zařízení sochařova ateliéru.
Hlavní průčelí z Badeniho ulice
Graficke pismenko Bílkova vila stojí na křižovatce Chotkovy silnice, Badeniho, Mariánských hradeb a Mickiewiczovy. Nejbližší zastávky MHD Chotkovy sady (přímo u křižovatky, linky jedoucí v relaci Hradčanská - Malostranská) a Královský letohrádek (asi 250 m západně, linka 22). Vila po celkové rekonstrukci zpřístupněna veřejnosti.

Bílkova vila na pražských Hradčanech
    Sochař František Bílek (1872–1941) si roku 1911 postavil na pražských Hradčanech rodinnou vilu podle projektu, na kterém spolupracoval se stavitelem A. Hulánem. Zde a v domě v Chýnově u Tábora vznikla řada jeho děl, které jsou dodnes kontroversní a pro většinové publikum obtížně srozumitelné. Roku 1963 bylo ve vile zřízeno s využitím originálního zařízení sochařovo museum. Objekt se v současné době rekonstruuje.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Prahy, svazek Pražský hrad a Hradčany, 7.3. 2009

Praha 6-Hradčany