Hrady.cz
Masivní zříceniny barokního kostela postaveného r. 1667, následně zrušeného za josefínských reforem r. 1786 uprostřed zalesněné homole poblíž Adršpašského skalního města.
Pohled středem lodě - od zazděného vstupu
Graficke pismenko Nedaleko hradu Adršpach je možné nalézt zříceninu kostela zrušeného za Josefínských reforem. Skrývá se uprostřed zalesněné homole asi 2km severně od vstupu do Adršpašského skalního města. Nevedou sem žádné značené cesty, přesto je přístup poměrně snadný. Žlutá značka vás nejprve přivede ke Křížovému vrchu - ten vás může oslovit zajímavou křížovou cestou na vrcholu skalních útvarů, či jen krásným výhledem. Odsud je Kopeček jen pár minut chůze přes (rozpadlými elektickými ohradníky obklopené) pole, kde si povšimněte pěkné (částečně rekonstruované) polygonální kapličky. Pokud si předem cestu vyhlídnete z vrcholku Křížového kopce, nemůžete bloudit. Po překonání luk využívaných přilehlým ...

Náchod  (NA)
    Zdoňov