Hrad ze 14. stol., jeho zbytky zčásti zanikly odlámáním skály při stavbě železnice.
východní nároží jádra
Graficke pismenko Nedaleko zastávky vlaku Libčice nad Vltavou je možné spatřit ostrožnu, na které stával hrad Liběhrad. Z vlakové zastávky se na místo dostanete za několik málo minut. Z hradu se téměř nic nedochovalo. Pod hradem je přívoz, což mě skutečně zaujalo.
28.5. 2002

turistické

Na výrazné skále zdvihající se nad břehem Vltavy v Libčicích nad Vltavou se nacházejí skromné zbytky hradu. Z města je nejlépe jít do kopce po silnici vedoucí do Kralup nad Vltavou, až dojdete k evangelickému hřbitovu. Odtamtud se vydejte podél okraje pole před hřbitovem, až dojdete na okraj ostrožny, na které se zřícenina nachází.
    Václav Hájek, 3.10. 2004

historie

Severně nad Libčicemi se zdvíhá navrší, z něhož k východu vybíhá ostroh končící strmě nad Vltavou. Na konci tohoto ostrohu stával Liběhrad. Od návrší byl oddělen příkopem a náspem, což dnes není patrné, neboť vše bylo zavezeno a proměněno v pole. Hrádek samotný měl tvar nepravidelného čtyřhranu. Založení hradu není známo, vypravuje se však, jak r. 711 služebnice Libušiny pořádajíc hony, náhodou na vysoký a příkrý svah dorazily, a tam se jim

28.5. 2002
    Počátky hradu spadají pravděpodobně do 14. nebo již do 13. století. Liběhrad patřil mezi malé jednodílné hrady. Na čelní straně byl opevněn šíjovým příkopem, kdysi snad i lemovaným valem. Z vlastního hradu se dochovalo především jihozápadní nároží a zbytek šikmo probíhajícího zdiva v jihovýchodní části. Ze současného stavu však lze jen stěží určit dřívější podobu hradu. Zříceniny hradu byly těžce poničeny nejprve zřízením vinic a výstavbou

nepatrné zbytky zdí
     Praha-západ  (PZ)