Hrady.cz
Komplex, vzniklý v 80. letech 20. stol. propojením starších lázeňských domů z počátku 19. století, dostavby z přelomu 19. a 20. století a nových křídel. Hlavní část teplického lázeňského provozu. Ze starších objektů se zachovaly převážně jen obvodové zdi.
Teplice - Pohlednice s motivem Panského domu lázeňského komplexu Beethoven (soukr. sbírka IvoR)
Graficke pismenko Lázeňský komplex Beethoven stojí mezi Rooseveltovou a Lázeňskou ulicí, severovýchodně od zdejšího zámku. Od železniční stanice a autobusového nádraží asi 1 km jižně, nejbližší zastávka MHD Divadlo (severně od lázeňského parku). Parkování v místě zpoplatněno, v okolí řada možností občerstvení.
Ivan Grisa , 29.12. 2008

historie

Počátek využívání léčivých pramenů v Teplicích zná jen Václav Hájek z Libočan a teplický magistrát: první jej položil do roku 752, kdy měl jejich účinky objevit místní vladyka Kolostuj za pomoci vepře, který se zbavil vyválením v bahně svých chorob, druhý organisuje každoročně otevírání lázeňské sezóny, datované od roku 1154. V okolí pramenů byly nalezeny keltské a římské artefakty, které počátek jejich znalosti posouvají někam na přelom

Ivan Grisa, dle Milada Lejsková - Matyášková, Teplice v době klasicismu, 1972 a Umělecké památky Čech, svazek 4, 29.12. 2008

Teplice  (TP)
    Teplice