Hrady.cz
Pavilon nad Hadím pramenem v centru Šanova byl postaven 1838–1839 v pozdním empíru. Jedna z mála dochovaných empírových lázeňských budov ve městě. Přestavěny v 70. letech 20. století, v 90. letech opuštěny, budova dnes prázdná a chátrající.
Teplice - Hadí lázně
© Jiří Špaček, 10/2016
Graficke pismenko Hadí lázně stojí na jižním okraji šanovského lázeňského parku. Od vlakového i autobusového nádraží asi 1200 m k jihu Vrchlického ulicí a přes zmíněný park, příjezd od silnice I/8 z křižovatky Bystřany Pražskou ulicí, na křižovatce s ulicí U Hadích lázní vpravo. Nedaleko se nachází místní botanická zahrada.

historie

Pavilon nad Hadím pramenem v centru Šanova byl postaven v letech 1838–1839 v pozdním empíru. Hadí lázně jsou jednou z mála dochovaných empírových lázeňských budov tohoto účelu v někdejším souměstí. Prošly velkou přestavbou v 70. letech 20. století. Po privatizaci v 90. letech opuštěny, budova je dnes prázdná a chátrá. Neobvyklý název objektu je vysvětlován tak, že na tomto místě bývala mělká tůň s teplou vodou, do níž se s oblibou stahovali

Teplice  (TP)
    Teplice