Hrady.cz
Hřbitov poprvé uváděn roku 1731, podstatně rozšířen byl v druhé polovině 19. století. V areálu se dochovalo 182 náhrobků, nejstarší z druhé poloviny 18. století.
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Hřbitov leží v polích asi 1 km severně od obce. Má rozlohu 1079 m2, má opravenou zeď, je volně přístupný brankou.

Židovské obyvatelstvo je ve Velké Bukovině doloženo v polovině 18. století. V roce 1930 jsou zde zaznamenáni pouze 2 Židé. Hřbitov je poprvé uváděn roku 1731, podstatně rozšířen byl v druhé polovině 19. století. V areálu se dochovalo 182 náhrobků, nejstarší z druhé poloviny 18. století.
Milan Caha (Zdroj: B. Rozkošná, P. Jakubec, Židovské památky Čech, Nakladatelství Era, 2004), 27.12. 2008

židovské památky
     Náchod  (NA)