Hrady.cz
Hrádek postaven nad zříceninou hradu Čerchanova jako novostavba v r. 1412 Rackem Kobylou ze Dvorce, v r. 1525 se stává majetkem Jaroslava ze Šelmberka a Kosti, který ho koupil jako pustý. V r. 1554 ho Jan z Valdštejna přestavěl na renesanční zámek.
Graficke pismenko Přímo pod Komorním Hrádkem je zřícenina hradu Čejchanova. Je ukryta pod poslední budovou směrem dolů, kolem garáží. Pokud se jde loukou až k plotu dolů k čističce, není možné fragment zdi bývalého hradu nenaleznout.
28.5. 2002

Přístupnost zámku:
    Komorní hrádek je přístupný veřejnosti v Den otevřených dveří v září, vždy první či druhou sobotu v měsíci (aktuální info armádní stránky, viz kontakt).
    E.H. - info Komorní Hrádek, 17.9. 2013

historie

Původně se hrádek nazýval Veselé - je to jedna z mála šlechtických novostaveb postavených za Václava IV. Hrad byl postaven jako nástupce hradu Čejchanova, který byl pro nevýhodnou polohu roku 1404 dobyt. Komorní Hrádek postavil roku 1412 Racek Kobyla ze Dvorce. Za poděbradských válek byl hrad patrně poničen, protože ho roku 1525 koupil Jaroslav ze Šelmberka a Kosti jako pustý (tento Jaroslav byl nejvyšším komorníkem - odtud název Komorní

7.4. 2003

WC, Bezbariérový, Parkoviště, Suvenýry, Rezervace, Úschovna zavazadel, Úschovna kol, Pronájem prostor
    hrad přestavěný na zámek
     Benešov  (BN)