Steidlerova kovárna

Malá Skalice, Skalička
Barokní kovárna Josefa Steidlera, v jejímž sousedství později vznikl Steidlerův hostinec. Později upravena na empírový měšťanský dům.
Graficke pismenko Budovu najdeme mezi dnešním Muzeem Boženy Němcové a rozvalinami maloskalické tvrze. Barokní kovárna Josefa Steidlera souvisela s provozem sousedního zájezdního hostince, jehož založení předcházela. Později byla upravena na měšťanský dům v empírovém slohu, načež sloužila jako nájemní dům, dnes chátrá. Jedná se o obdélníkovou jednopatrovou budovu s empírovým průčelím a mansardovou střechou. Budova dotváří vzácně dochovaný urbanistický celek maloskalických památek.
Milan Caha, 2.1. 2009

Náchod  (NA)