Hrady.cz
Empírové schodiště Bono publico (tj. Pro blaho lidu) vzniklo na místě Rybářské fortny roku 1810 podle projektu vojenského inženýra J. Lauera pro spojení Velkého náměstí a kasáren na břehu Orlice. Unikátní stavba se třemi světlíkovými kopulkami.
Jižní vstup na schodiště
Velmi frekventovaná spojnice starého města a oblastí kolem Orlice, kde se dnes nachází řada universitních budov.
Ivan Grisa , 20.12. 2008

popis

Schodiště začíná branou, proraženou do barokní hradby u křižovatky ulic Komenského a Ignáta Hermanna. Schody z dubových fošen stoupají přes tři podesty, osvětlené kopulkami až do průchodu bočním křídlem biskupské residence. Východ na Velké náměstí přízemím domu U Špuláků.

Hradec Králové  (HK)
    Hradec Králové