Hrady.cz
Terénní stopy po švédském vojenském táboře z roku 1640. Tábor měl rozměry cca 50 x 50 m, dvě vysunutá dělostřelecká postavení a dva vchody.
© Milan Caha 10/2008
Graficke pismenko Pozůstatky vojenského tábora z třicetileté války leží cca 300 m jižně od samoty Šance. Na turistických mapách není tábor přesně zakreslen, snadno jej však lze nalézt tak, že se vydáme po úzké asfaltové silnice vedoucí k samotě (silnička odbočuje doleva ze silnice Nový Rychnov - Rohozná) a v prudké zatáčce doleva odbočíme na lesní cestu, pokračující v původním směru podél okraje lesa. Tábor se nachází ve vzrostlém lese asi 100 m od odbočky. Nedaleko prochází modrá turistická značka z Nového Rychnova do Horní Cerekve.

brána, opevnění
     Jihlava  (JI)