Hrady.cz
Raně barokní farní kostel postavený 1665–70 v návaznosti na zámek. Projekt C. Lurago, stavba Rossi de Luca. Pod presbytářem a severozápadně od něj thunovská hrobka s porcelánovým rodokmenem. Kostel i hrobka přístupné v rámci prohlídky zámku.
kostel Nejsvětější Trojice
Kostel stojí severně od zámku na rohu Chomutovské a Kostelní ulice. Přístupný (včetně hrobky) v rámci druhého prohlídkového okruhu místního zámku.
Ivan Grisa , 6.12. 2008

Kostel Nejsvětější Trojice v Klášterci nad Ohří
    Kostel nechal v letech 1665–70 postavit Michal Oswald Thun jako náhradu původního farního kostela neznámého umístění. Pod presbytářem umístěna thunovská rodová hrobka, do níž byl zřízen nový vstup za kostelem (1861). Po roce 1990 důkladná rekonstrukce.
    Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 2, 6.12. 2008

popis

Raně barokní bezvěžový jednolodní kostel s mírně odsazeným presbytářem, orientovaným téměř k severozápadu. Po obou stranách lodi čtveřice bočních kaplí. Pozoruhodná, zřejmě původně provizorní přízemní zvonice u východní stěny kostela. Kolem stavby několik barokních sousoší. Vnitřní zařízení převážně soudobé se stavbou.

Chomutov  (CV)
    Klášterec nad Ohří