Hrady.cz
Hranolová, zděná, patrová zvonice z lomového kamene, se zbytky omítky. Na jižní straně naleznete sluneční hodiny, na východní těsně pod hlavní římsou ciferník mechanických hodin. Množství závěsů elektrického vedení na třech stranách stavby dává tušit zda v ní nebyla umístěna transformační stanice.
zvonice u kostela sv. Jakuba
Graficke pismenko Hranolová zděná zvonice se zvonovou helmicí východně od závěru sousedního kostela. Vstup z bývalého hřbitova na jižní straně. Přízemí bez oken, v patře zvuková okna s kulatými záklenky. Bývalá hřbitovní brána (1678) upravena na památník padlým.
8.11. 2008

turistické

Zvonice stojí na návsi, na křižovatce silnic do Krásného Dvora, Chotěbudic a k silnici II/224 a příjezdové cesty k zámku.

popis

Zvonice je hranolová, zděná z lomového kamene, se zbytky omítky. Uvnitř patra viditelná zvonová stolice, zachování některého zvonu nejisté. Báň zvonovitého tvaru kryta výjimečně dochovanou eternitovou krytinou. Na jižní straně sluneční hodiny, na východní těsně pod hlavní římsou ciferník mechanických hodin. Množství funkčních i opuštěných závěsů elektrického vedení na třech stranách stavby svádí k domněnce, zda v ní nebyla umístěna i

Chomutov  (CV)
    Veliká Ves