Hrady.cz
Za Vančurů z Řehnic v 16. stol. vystavěn renesanční zámek. R.1726 Josef František z Vrbna přestavěl barokně. Je čtyřkřídlý jednopatrový. Za Šporků v r.1842 opravován. V r.1919 zde zřízen sirotčinec a pak domov důchodců, nyní v soukromém vlastnictví.
© Pavel Vítek 01/2006
Graficke pismenko Zámeček Krnsko se nachází v místní části Horní Krnsko a najdeme jej 8 km jihozápadně od Mladé Boleslavi.
Zámek je veřejnosti nepřístupný a je v soukromém vlastnictví.
V okolí najdeme v obci Jizerní Vtelno zámek Nový Stránov. Další zajímavostí je železniční most v Krnsku, dlouhý 152 m, vysoký 27 m a široký 5 m. Tento železobetonový viadukt je z roku 1924 a leží na trati Praha - Mladá Boleslav.
11.1. 2006

historie

První zprávy o vsi Krnsko pocházejí z druhé poloviny 14.stol.. V l. 1354-1364 ji držel Arnošt z Krnska, r. 1388 Jindřich Chmel z Krnska. V průběhu 15. stol. patřilo Krnsko postupně různým drobným majitelům, až v r. 1464, po smrti Zdislava z Krnska připadlo k boleslavskému panství Jindřicha z Michalovic. Tehdy je první zmínka i o existenci zdejší tvrze, která stála v části obce zvané Horní Krnsko. Součástí boleslavského panství bylo Krnsko jen do

tvrz přestavěná na zámek
     Mladá Boleslav  (MB)