Hrady.cz
Původně gotický kostel, poprvé zmiňován r. 1329. V roce 1420 vypleněn husity, poté Sasy a poničen za třicetileté války Švédy. Opraven 1648. Dnešní podoba po přestavbě v letech 1881–1883.
kostel od západu
© Milan Caha 10/2008
Graficke pismenko Ke kostelu se lze dostat pražskou MHD, autobusy č. 165 nebo 205, zastávka Obchodní náměstí, nebo tramvají č. 3,17, 21, 52. V blízkosti kostela stojí zvonice, kamenný kříž a budova fary.
22.10. 2008

historie

Rok založení kostela není znám, lze však spekulovat, že se tak stalo v souvislosti s darováním vsi Modřany Soběslavem II. Vyšehradské kapitule v roce 1178. První nepřímá zmínka o kostele je z roku 1329, kdy je na listině Pražské kapituly podepsán Vojtěch, plebán v Modřanech. Přímá zmínka pochází z roku 1380, kdy byla v kostele vizitace arcijáhna říčanského. Kostel v Modřanech se dále nachází v seznamu farních kostelů říčanského arciděkanství z

Milan Caha (Zdroj: www stránky farnosti Modřany), 22.10. 2008

Praha 4-Modřany