Den boje za svobodu a demokracii
Nízká zděná hranolová zvonice z roku 1754. Přestavěna pseudogoticky. Ve zvonici bývaly 2 zvony, rekvírovány byly jak za 1.,tak za 2. světové války.
zvonice od jihozápadu
© Milan Caha 10/2008
Graficke pismenko Na návrší nedaleko kostela Nanebevzetí Panny Marie stávala původně dřevěná zvonice neznámého typu. Dnes na tomto místě stojí nízká zděná hranolová zvonice. Ta byla vystavěna v době baroka, pravděpodobně v roce 1754. Později prošla přestavbou, při které získala novogotickou fasádu. Zvonice má v základech čtvercový půdorys, na úrovni vchodu má zkosené hrany. Na úrovni zvonů jsou na všech stranách trojice úzkých lomených pseudogotických oken. Kryta je nízkou sedlovou střechou. Ve zvonici byly dva zvony: Jan Nepomucký a Václav z roku 1754 vážil 407 kg a Marie z roku 1850 o váze 328 kg. Po válce byly zvony nahrazeny, 13.dubna 1942 však byly opět zrekvírovány, tentokrát pro potřeby německé armády.

Praha 4-Modřany
    Další zvonice