Hrady.cz
Zbytky gotického hradu. Založen patrně za Karla IV. jako šlechtický objekt. Poprvé zmiňován r. 1377. Zanikl zřejmě v době poděbradských válek. R. 1525 připomínán jako pustý. Výrazně poškozen při stavbě železniční tratě, která jím dnes prochází.
2003 ©Jiří Marounek
Graficke pismenko Ježov stával na ostrohu Mirošovického potoka a Mnichovky. Dnes na tom místě stojí dvojdomek ČD před vjezdem do stanice Senohraby směrem od Prahy. Ještě při stavbě železnice se na jižní stráni nacházely zbytky hradebních zdí. Přes bývalé hradní nádvoří dnes jezdí vlaky
Mass, 10.8. 2003

turistické

Na hrad se dá lehce dostat z nádraží Senohraby. Stačí ujít asi 200m po kolejích směrem na Prahu a obejít nádražní domek, který se nachází přímo napříč přes příkop mezi předhradím a jádrem. Ježov patřil pravděpodobně mezi menší šlechtické objekty.
    Jirka Marounek, 9.11. 2003
    Lepší přístup (pro toho, komu nevadí lézt do kopce), je od stojanu s mapou při zelené značce ze Senohrab do Hrusic - v místě, kde cesta prudce zahýbá, je třeba odbočit vlevo. Stačí sledovat pěšinku po hřebínku. V době naší návštěvy zde byl též informační text o Ježovu v plastovém obalu. Tentýž letáček se nacházel v bezprostřední blízkosti zbytků hrádku pod strážním domkem.
    Helena Dvořáková , 1.6. 2014

historie

Název hradu připomíná dnes pouze myslivna v katastru obce Senohraby. Hrad byl vystavěn ve 14. století a náležel k panství Zlenice. První písemná zpráva o něm je z r. 1377, když Karel IV. dal nejvyššímu zemskému sudímu Ondřeji z Dubé hrad Ježov spolu s hradem Zlenice v manství a léno. K r. 1395 je zapsána odúmrť na Ježově a r. 1399 zemřela v Ježově Anežka a o odúmrť po ní se hlásili Předbor z Ježova a Předbor z Nespeřic. Král však odúmrť dal r.

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Střední Čechy, 12.8. 2005
    Poloha byla dříve nazývána Lipka. Historické zprávy Ježov poprvé zmiňují roku 1377. V té době byl součástí Zlenického panství, které dostal Ondřej z Dubé jako léno od Karla IV. Koncem 14.století se stal dvakráte rychle za sebou královskou odúmrtí, která roku 1399 připadla Buškovi z Petrovic. Roku 1463 koupil zlenický statek s Ježovem Zdeněk Kostka z Postupic, který ho připojil ke Komornímu Hrádku. Pravděpodobně potom zanikl spolu se Zlenicema v

Durdík - Ilustr.encyklopedie Českých hradů, 9.11. 2003

nepatrné zbytky zdí