Hrady.cz
Kostel založen kolem roku 1300, poprvé uváděn v roce 1364. Upraven byl v roce 1714, do dnešní pozdně barokní podoby přestavěn v letech 1769–1770.
kostel od severozápadu
© Milan Caha 09/2008
Graficke pismenko Kostel sv. Bartoloměje byl založen kolem roku 1300, v pramenech byl poprvé uváděn v roce 1364. Upraven byl v roce 1714, stavebníkem byla Kateřina Zuzana Schofmannová z Ješetic. Radikálně přestavěn byl mezi lety 1769 – 1770. Dnes pomalu chátrá a čeká na opravu.
Milan Caha (zdroj: Poche E. a kol.: Umělecké památky Čech 1. Praha, nakladatelství ČSAV Academia, 1977), 29.9. 2008

popis

Jednoduchá jednolodní obdélná stavba s hranolovou věží nad pravoúhlým presbytářem a sakristií v ose. Z gotické stavby není nic viditelného, původní zdivo je zcela ukryto pod barokní omítkou. Věž je kryta bání a ve věži je zvon „Jan“ z roku 1673 od Bedřicha Michaela Schönfelda z Prahy. V jižní stěně jsou zazděny tři hodně poškozené pískovcové náhrobky z konce 16. a počátku 17. století. Zařízení kostela není nijak významné, oltář a varhany jsou z

není známo
     Kolín  (KO)