Hrady.cz
Modernistický evangelický kostel od Leopolda Bauera z let 1933–38 s železobetonovým skeletem na půdorysu zdvojeného kříže. Po postavení sloužil jako skladiště, vysvěcen až r. 1993.
sv. Hedvika
Graficke pismenko Kostel se nalézá poblíž centra mezi ulicí Olomouckou a Krnovskou. Do interiéru lze nahlídnout přes mříže v předsíní. Příležitostně je přístupný celý včetně výstupu na věž. Vzhledem k tomu, že malby pocházejí z dob meziválečných, kdy Opava byla převážně německá a kostel sloužil i jako památník obětem 1. světové války, tak z těchto důvodů se na malbách vyskytují i němečtí vojáci. Možná právě proto je centrální část malby překryta závěsem (viz foto).
Tomáš Berka, 7.9. 2008

popis

Evangelický kostel sv. Hedviky (Leopold Bauer 1933–38) byl zamýšlen i jako památníkem obětem první světové války. Freskovou výzdobu provedl Paul Gebauer, sochařské práce Helena Železná-Scholzová a oltář Adolf Zdražila. Kostel byl vysvěcen až v roce 1993, do té doby sloužil jako skladiště. V roce 2000 byl obnoven kříž na věži sestřelený během druhé světové války. Dispozice vychází z půdorysu zdvojeného kříže. Na vnější plášť i na odstupňované

dějiny slezkých měst - Opava (LN), Česká architektura XX.století- Morava a Slezko, 6.9. 2008

Opava  (OP)