Den boje za svobodu a demokracii
Klasicistní zámek postaven pravděpodobně Maxmiliánem Regalem či jeho dcerami v období od prvé čtvrtiny do konce 18. století. V r. 1841 zde pobýval Bedřich Smetana. R. 1949 zestátněn, patřil státnímu statku Pelhřimov. Dnes v soukromých rukou.
Libkova Voda leží cca 5 km jihozápadně od Pelhřimova. Obcí prochází žlutá turistická značka.
28.8. 2008

turistické

Zámek v Libkové Vodě v současné době patří firmě z Nizozemí, která zde zrekonstruovala jedno křídlo zámku. V tomto křídle jsou celkem 4 plně vybavené apartmány.
    cestovní ruch Pelhřimov, 19.3. 2009

historie

První písemná zmínka o vsi Libkova Voda je již z roku 1352. Klasicistní zámek byl údajně postaven na místě starší tvrze. Tato domněnka však nemá podporu v literatuře, žádný ze starších zdrojů tvrz ani zámek neuvádějí. Je tedy pravděpodobné, že se jedná o klasicistní novostavbu. Doposud není bezpečně doloženo, kdo dal zámek zbudovat. Je nepravděpodobné, že by to byli Leskovci z Leskova, kteří sídlili v Horní Cerekvi a obec vlastnili na přelomu

Pronájem prostor, Svatby, Ubytování, Úschovna zavazadel, Úschovna kol, Rezervace, Parkoviště, Rodiny s dětmi, WC, Divoké táboření
     Pelhřimov  (PE)

Další zámky v okolí