Hrady.cz
Vysoká zděná hranolová třípodlažní barokní zvonice, soudobá se sousedním kostelem (1706), se kterým tvoří kompaktní areál, vymezený eliptickou hřbitovní zdí. Přízemí sloužilo jako márnice. Všechny zvony podlehly válečným rekvisicím ve 20. století.
Zvonice od jihozápadu
Graficke pismenko Ves Křemýž (součást obce Ohníč) stojí nad levým břehem údolí Bíliny (Bělé). Přístup autem ze silnice I/13 odbočením na křižovatce Tuchlov. Nejbližší železniční stanice Ohníč na trati Ústí n. L. - Úpořiny - Bílina (131), autobusy z Teplic a Bíliny jen v pracovních dnech.

popis

Vysoká hranolová zděná zvonice. Z přízemí vystupuje půlválcová apsida pohřební kaple. V prvním patře kasulová, ve druhém obloukově zaklenutá okna. Severní stěna druhého patra slepá. Přízemí členěno omítkovou podélnou rustikou, v nárožích pater mělké pilastry bez hlavic. Střecha stanová, projmutá, s mansardovým zakončením.

Teplice  (TP)
    Ohníč