Hrady.cz
Jako náhradu za nevyhovující hrad si majitelé Kamýka postavili západně od něj sídlo v areálu panského dvora. Po třicetileté válce přestalo sloužit šlechtě a postupně zpustlo. Současná budova z roku 1865, dnes soukromý majetek.
Současná budova postavená po roce 1865 dr. Pollakem, pohled od západu
Graficke pismenko Obec Kamýk leží na hřebeni, spadajícím od Plešivce (s ledovými jámami v bývalém lomu) k Radobýlu nad Velkými Žernosekami. Od vlaku lze dojít z Libochovan přes hradiště Hrádek nebo z Litoměřic horního nádraží (obojí přibližně 3–4 km). Autobusy z Litoměřic jezdí sporadicky, jen v pracovních dnech. Přes obec vede několik turistických značek.

Zámek Kamýk
    Po polovině 16. století přestal původní gotický hrad i přes rozšíření postačovat nárokům majitelů. Ti si proto západně od něj nechali postavit nové sídlo na pomezí tvrze a zámku. Kolem postupně vznikal velký panský dvůr. Po třicetileté válce kamýcké panství splynulo s lovosickým a zámek přestal být sídlem majitelů (markrabata bádenská, Schwarzenbergové). Pro správu dvora vznikl nový objekt v jeho jihozápadním rohu. Původní budova zámku

Litoměřice  (LT)
    Kamýk