Hrady.cz
Základy jednodílného nevelkého hradu ze 14. století, nedaleko vsi Suchova. Jako jeden z majitelů se udává v roce 1417 Jan Lýsek z Brandýsa, možná otec známého hejtmana a vojevůdce Jana Jiskry z Brandýsa. V roce 1486 se uvádí jako pustý.
Pohled na hradní těleso
Graficke pismenko Cesta na hrad Kanšperk: projít celou obcí Suchov až na její horní jižní konec. Poté zahnout na západ , klesnout cca 200 m úbočím do údolíčka z něhož se zvedá "kopeček" s hradem.
Martin Kabeláč, 8.2. 2010

historie

Hrad se poprvé připomíná v r. 1360, kdy sirotci Milota a Beneš z Kanšperku odevzdali hrad a třetinu Dolního a Horního Němčí, Korytné a část Volenova (dnes součást Nivnice) Franku a Petru z Kunovic. V r. 1404 byl vlastníkem hradu Beneš Doupovec z Kanšperku, v r. 1406 Beneš z Otěšic a v r. 1417 Jan Lysek z Brandýsa. Lysek byl nepřítelem husitů, a proto se hradu v husitských válkách zmocnil Petr Strážnický z Kravař, který kanšperský statek s hradem

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Morava, 21.4. 2004

nepatrné zbytky zdí