Hrady.cz
Hřbitov založený kolem roku 1724. Nejstarší čitelný náhrobek je z r. 1732. Dochovalo se asi 30 stojících náhrobků, torzo márnice a hřbitovní zeď.
© Milan Caha 07/2008
Graficke pismenko Hřbitov leží v ostrůvku vzrostlé zeleně uprostřed pastvin, ve svahu vrchu Kalovy asi 750 m severozápadně od centra Podmokel (asi 300 m severně nad fungujícím kravínem), má plochu 1413 m2, je ohraničen zachovalou zdí a dovnitř se lze dostat pouze průchodem přes torzo márnice.
15.7. 2008

historie

Přítomnost Židů v Podmoklech je uváděna od poslední čtvrtiny 17. století. Židovská komunita zde zanikla poměrně brzo – již na konci 19. století. Poslední židovští obyvatelé se z obce odstěhovali na počátku 20. století. Hřbitov byl založen kolem r. 1724. Nejstarší čitelný náhrobek je z r. 1732. V původní poloze se dochovalo jen asi 30 náhrobků, řada náhrobků je povalena a zarostlá. Rovněž z márnice zbylo jen nezastřešené torzo.

židovské památky
     Klatovy  ( KT)